PRESSESKRIV fra Tylden & Co

De ble TV-stjerner som PKs Dansefolk. Men de ville ha muligheten til å uttrykke seg selv, og de ble Vestnorge høsten 2004. Etter lærerike år med stor suksess på danseband-festivalene i Seljord og Sel, samt en rekke dansegallaer og store arrangementer rundt omkring i landet, debuterte Vestnorge på CD i 2006 med albumet "Livets karusell". Og dansebandentusiaster tok dem umiddelbart i mot med åpne armer. Og når Erik Forfod (NRK P1 På dansefot) uttalte at, sitat: "”Man skulle tro at disse gutta har stått på samme scene i 20 år. De må bare oppleves”, sitat slutt, da hadde det uvanlige skjedd at et debuterende danseband fra første stund befant seg blant eliten.

Med komponist, vokalist, keyboardist og humorist Trond Ihle sentralt, som med stor suksess har skrevet låter for PK (noe han gjør fortsatt), Anne Nørdsti, Hans Petters - bare for å nevne noen, er låtmaterialet vel tatt hånd om. Tekstene er skrevet av en rekke lyrikere, den mest benyttede leverandøren er uten tvil Bjarte Haugen. I tillegg debuterer vokalist Øyvind Eikre som komponist med en helt egen låt.

På "LØRDAGSKVELD", som på "Hva som helst for deg" (2008), deres forrige album,
har de benyttet superprodusent Eirik Molnes Husabø til å styre spakene.

VESTNORGE må være landets desidert beste i flerstemt harmonisering. Samtlige medlemmer korer, og med to fantastisk gode hovedvokalister i nevnte Trond Ihle og Øyvind Eikre, er de en opplevelse på CD så vel som live. Vi støtter Erik Forfod sin uttalelse (se ovenfor) fullt ut. To svært forskjellige stemmer er det også som vikarierer om å synge, noe som gjør variasjonen enda større og resultatet ditto bedre.

VESTNORGE består av en unik blanding av musikere. Som et naturlig midtpunkt har bandet allerede nevnte Trond Ihle, humørsprederen fra Hedmark, nå bosatt på Sunnmøre på vokal og keyboard.
Øyvind Eikre fra Hemsedal/Kopervik er som nevnt den andre vokalisten, han ble hentet inn som frontfigur for sitt entertainment på scenen i tillegg spiller han akustisk gitar.
Med Svein Løvold fra Ålesund på gitar og lyd, den stødige Lars Reidar Lillestøl fra Sykkylven på bass og Mads ola Lillstøl på trommer - også han fra Sykkylven.
Med et lydbilde og en sound som fanger publikum blir VESTNORGE noe helt spesielt. "LØRDAGSKVELD" er deres tredje og absolutt beste album.
Variasjon og gode, dansbare så vel som lyttbare låter hele veien. Hanne Mette Gunnarsrud er med på en duett, noe som gir CDen, som totalt inneholder 14 låter, en ekstra klype krydder.

"LØRDAGSKVELD" var innom en fin 6. plass på VG-lista Topp 40, Terningkast 6 av For Swingende, 4 av De Danseglade og 4 av Aftenposten.